Nieuws

Meivakantie!

meivakantie

Wij wensen iedereen een fijne meivakantie toe en tot maandag 13 mei!

Meer over 'Meivakantie!'
 • 27 april 2019

Koningsspelen

xkoningsspelen2019.png.pagespeed.ic . 4kksljhpu 1554825204 1

Vanochtend zijn we gestart met een lekker en gezond Koningsontbijt. Na het leggen van een goede bodem hebben de kinderen verschillende spelletjes op het kaatsveld gedaan, zoals: touwtrekken, fietsen op de BMX, eendjes vissen en voetballen in een pannakooi. De kinderen hebben allemaal een...

Meer over 'Koningsspelen'
 • 26 april 2019

Paasviering

paashaas goed

Na een heerlijke paaslunch (verzorgd door de OR) hebben de kinderen hun zelf versierde eieren gezocht. Na het zoeken van de paaseieren zijn de kinderen begonnen met een knutsel. En de paashaas was ook aanwezig, wat een feest!

Wij wensen iedereen fijne paasdagen toe!

Meer over 'Paasviering'
 • 18 april 2019

Metamorfose bruine kikker op It Leech

kikker

Kwaaaaaaaaaaaaaaaaaaak… Dit horen we nu nog niet, maar over een tijdje zullen de kikkervisjes die in de middenruimte staan uitgroeien tot echte kikkers.
We volgen op school de metamorfose van de bruine kikker. In de klas wordt hier geregeld aandacht aan besteed.

Benieuwd naar de metamorfose? Kom...

Meer over 'Metamorfose bruine kikker op It Leech'
 • 12 april 2019

Uit verhouding

Uit verhouding

Vandaag was er veel uit verhouding op school. Het thema van de Grote Rekendag 2019. De dag is geopend met een echte modeshow. De leerkrachten gingen uit verhouding over een verlichte catwalk. Een te grote bril met een te klein hoedje, een veel te groot tennisracket, een gewoon tennisracket...

Meer over 'Uit verhouding'
 • 03 april 2019

Happy spring!

primula

Met dank aan een ouder hebben de kinderen vandaag allemaal een primula meegekregen. Iedereen heeft het bakje zelf versierd, wat een vrolijkheid!

 

Meer over 'Happy spring!'
 • 29 maart 2019

Nationale Pannenkoekendag

pannenkoeken

De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben een prachtige en lekkere dag in woonzorgcentrum Aylva State in Witmarsum gehad. Ze hebben gezellig spelletjes met de bewoners gedaan en natuurlijk hebben de kinderen pannenkoeken gebakken. Daarna heeft iedereen lekker gesmuld!

Elk jaar vindt deze dag plaats op...

Meer over 'Nationale Pannenkoekendag '
 • 22 maart 2019

Himmeldei 2019

afval

Vandaag hebben wij voor het tweede jaar meegedaan aan Himmeldei. Op deze dag, die wordt georganiseerd door Groendoen, hebben we met de kinderen en een aantal vrijwilligers zwerfafval in Pingjum opgeruimd. Iedereen bedankt!

Meer over 'Himmeldei 2019'
 • 21 maart 2019

Open dag woensdag 20 maart

open 966315 960 720

Op woensdag 20 staat de deur van It Leech voor u open. U kunt tussen 8.15 uur en 12.00 uur een kijkje nemen in onze school. Iedereen is van harte welkom!

Meer over 'Open dag woensdag 20 maart'
 • 18 maart 2019

Hoog bezoek

JWdeV

Vandaag heeft de Jannewietske de Vries, burgemeester van Súdwest-Fryslân, een bezoek gebracht aan Pingjum. Ze heeft bij ons op school in elke klas een spel gedaan of een gesprek gevoerd. Als afsluiting hebben we met z'n allen een lied voor de burgemeester gezongen. 

Foto 27/9/2018 de...

Meer over 'Hoog bezoek'
 • 14 maart 2019

Nationaal Spoorweg Museum Sneek

modelspoormuseum

Vandaag hebben we met alle kinderen een bezoek gebracht aan het Nationaal Spoorweg Museum in Sneek. De kinderen hebben verschillende soorten modeltreinen bekeken, modeltreinen laten rijden, zelf een eigen treinspoor gemaakt en we mochten zelfs een kijkje nemen op de bouwzolder, waar alle...

Meer over 'Nationaal Spoorweg Museum Sneek'
 • 27 februari 2019

Voorjaarsvakantie

file 135

Het team wenst iedereen een prettige voorjaarsvakantie! Tot maandag 25 februari!

Meer over 'Voorjaarsvakantie'
 • 15 februari 2019

Code WIT

Sneeuwpret op It Leech

De eerste sneeuw is gevallen. Een mooi wit schoolplein! Gaat de winterpret dan toch echt beginnen? Op It Leech weten de kinderen er wel raad mee.

Meer over 'Code WIT'
 • 22 januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar!

2019

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2019 toe!

Meer over 'Gelukkig Nieuwjaar!'
 • 07 januari 2019

Fijne feestdagen!

rendier

Na een gezellige decembermaand met als hoogtepunten het Sinterklaasfeest, actie schoenmaatjes en de kerstviering is het nu tijd voor vakantie.

 

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!

Meer over 'Fijne feestdagen!'
 • 21 december 2018

Schoenmaatjes

IMG 18401

Dit schooljaar hebben we meegedaan aan Schoenmaatjes van Edukans. De kinderen hebben in tweetallen een schoenendoos versierd. De ouders hebben samen met de kinderen spullen ingeleverd voor in de dozen. Er zat van alles bij, zoals washandjes, zeep, tandpasta, tandenborstels en veel verschillende...

Meer over 'Schoenmaatjes'
 • 19 december 2018

Sinterklaas

sint camper

Wat hebben de kinderen vandaag weer genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Vanochtend hebben we Sinterklaas wakker gezongen bij zijn camper. Na een zoektocht door het dorp vonden we deze net buiten het dorp. Na de wandeling met z'n allen naar school hebben alle groepen en klein...

Meer over 'Sinterklaas'
 • 05 december 2018

Oh kom er eens kijken...

IMG 17251

Na het zingen van een paar mooie sinterklaasliedjes en het zetten van de schoen gingen de kinderen vandaag allemaal ietwat zenuwachtig naar huis. Zou Sinterklaas vannacht It Leech wel kunnen vinden? Er is prachtig gezongen, er zit een peen voor Amerigo in een schoen en hier op school zitten...

Meer over 'Oh kom er eens kijken...'
 • 28 november 2018

Sinterklaas

sint in school

Toen de kinderen vanochtend op school kwamen was het prachtig versierd. De OR heeft zich weer goed ingezet om het sfeervol te maken. De komende weken werken we rondom dit thema en op 5 december brengt Sinterklaas een bezoek aan It Leech. 

Meer over 'Sinterklaas'
 • 19 november 2018

Nationaal Schoolontbijt

IMG 16071

Wij zijn er klaar voor, vandaag gaan we weer met z'n allen ontbijten op school. Elk jaar in november doen wij samen met vele andere scholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. 

Meer over 'Nationaal Schoolontbijt'
 • 09 november 2018

Tuinkers kweken

IMG 15721

Vandaag hebben de kinderen tuinkers gekweekt voor het schoolontbijt op vrijdag. Dit is lekker op een stukje brood met kaas of in de yoghurt. 

Meer over 'Tuinkers kweken'
 • 05 november 2018

Periode-afsluiting

IMG 15411

Vandaag is de Kinderboekenweek afgesloten met de periode-afsluiting. Alle kinderen hebben geschitterd op het "podium" en het thema was natuurlijk... VRIENDSCHAP!

Ook zijn de Gouden Griffel, het Gouden Penseel en de Gouden Microfoon uitgereikt. Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe. 

Meer over 'Periode-afsluiting'
 • 19 oktober 2018

Ateliers

atelier

Een enthousiaste ouder heeft de afgelopen 5 weken op donderdag met de kinderen allemaal lekkernijen gemaakt. Tijdens dit atelier hebben de kinderen kennisgemaakt met patisserie. Heerlijke apfelstudel, snoezige soesjes, lekkere bonbons, mooie cupcakes en smeuïge toetjes waren het eindresultaat. 

Meer over 'Ateliers'
 • 18 oktober 2018

Voorstelling FRETS!

FRETS

Vandaag hebben de kinderen, samen met de kinderen van De Populier uit Makkum, genoten van een voorstelling van FRETS! De onderbouw heeft gekeken naar Freon skip, een voorstelling over drie vrienden die samen de zee op gaan. De bovenbouw heeft gekeken naar Hoogtevrees - Als ik groter ben dan...

Meer over 'Voorstelling FRETS!'
 • 12 oktober 2018

Kunstwerk Gouden Weken

kunstwerk gw 1819

Elk jaar wordt er door alle kinderen een gezamenlijk kunstwerk gemaakt. Dit jaar mochten kinderen een stuk hout versieren met verschillende materialen en deze stukken zijn daarna als puzzel in elkaar gezet. Een prachtig en kleurrijk resultaat!

Meer over 'Kunstwerk Gouden Weken'
 • 11 oktober 2018

Opening Kinderboekenweek 2018

IMG 14611

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap - Kom erbij! De kinderen kwamen vandaag binnen door een heuse vriendschapsboog en zagen allemaal verschillende soorten voetstappen naar de thematafel gaan. Want, voor iedereen geldt natuurlijk.... KOM ERBIJ! Tijdens de opening hebben de...

Meer over 'Opening Kinderboekenweek 2018'
 • 03 oktober 2018

Start schooljaar

IMG 13571

We zijn het nieuwe schooljaar allemaal weer vol energie begonnen. We starten elk jaar met de Gouden Weken. Tijdens deze weken worden er leuke groepsspellen gedaan en lessen gemaakt. Dit jaar gaan we ook met de B-bots werken, naar het Modelspoormuseum en werken we met het materiaal uit de...

Meer over 'Start schooljaar'
 • 05 september 2018

Tot maandag 3 september!

Back to school

Na een prachtige zonnige zomervakantie is het bijna weer zover...

Maandag 3 september starten we weer met een nieuw schooljaar!

Tot dan!

Meer over 'Tot maandag 3 september!'
 • 29 augustus 2018

Bezoek 'De Nije Trije'

IMG 11201

Vandaag hebben we gepicknickt bij 'De Nije Trije'. Er is een camping, boomkwekerij en een theeschenkerij. Verder kunnen kinderen hier spelen in de speeltuin en zijn er verschillende dieren. Jilke en Marije hebben de kinderen laten zien wat er allemaal te beleven is. 

Meer over 'Bezoek 'De Nije Trije''
 • 18 juli 2018

Periode-afsluiting en musical

QXHQ87521

De leerlingen van groep 1-4 hebben vanochtend een optreden gegeven op het podium in de gymzaal. Ouders, broertjes en zusjes en pakes en beppes hebben genoten van de liedjes en opzegversjes. 

's Avonds is er een musical opgevoerd door de kinderen van groep 5-8. Het publiek werd bij het stuk...

Meer over 'Periode-afsluiting en musical'
 • 13 juli 2018

Bezoek Natuurmuseum en Taletún te Leeuwarden

IMG 10811

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan Leeuwarden. Eerst zijn we in het Gruttotheater in het Natuurmuseum geweest, daarna mochten de leerlingen in groepjes zelf door het museum. Wat een bijzondere en mooie dingen zijn daar te zien. 
Na wat lekkers in de Prinsentuin zijn de leerlingen met...

Meer over 'Bezoek Natuurmuseum en Taletún te Leeuwarden'
 • 12 juli 2018

Bee-Bots

bbot

De kinderen zijn al druk aan het programmeren met de Bee-Bots, wat een plezier!

 • In de nieuwsbrief van juli staat meer informatie over de Bee-Bots.
Meer over 'Bee-Bots'
 • 09 juli 2018

Kamp groep 7 en 8

foto kamp

De kinderen van groep 7 en 8 hebben een mooi kamp gehad in Weidum. Ze hebben gezwommen, geklommen, samengewerkt tijdens een parcours bij een boer in de buurt, gevist en geshopt in Leeuwarden. En nu thuis lekker bijslapen :)  

Meer over 'Kamp groep 7 en 8'
 • 06 juli 2018

Modderdag

DSC07241

Vandaag mochten de kinderen weer lekker vies worden tijdens Modderdag. Het is leuk om te zien dat kinderen die vorig nog niet vies wilden worden, nu lekker onder de modder zaten. De kinderen hebben gegleden in de modder, elkaar versierd met modder, moddermonsters gemaakt en op een blote...

Meer over 'Modderdag'
 • 26 juni 2018

Schoolreis groep 3 t/m 6

schoolreis 36

Vandaag zijn de kinderen van groep 3 t/m 6 samen met de kinderen van De Utskoat naar Julianatoren in Apeldoorn geweest. Er is de hele dag gespeeld in mooie attracties, de kinderen hebben lekker gegeten en wat wat het gezellig met elkaar in de bus. Iedereen heeft een prachtige dag gehad!

Meer over 'Schoolreis groep 3 t/m 6'
 • 31 mei 2018

Schoolreis groep 1 en 2

IMG 09661

Vandaag zijn de kinderen van groep 1 en 2 naar de Naturij in Drachten geweest. Ze hebben heerlijk in de speeltuin gespeeld, dieren gevoerd en natuurlijk mocht een patatje en lekker ijsje niet ontbreken. De kinderen hebben genoten!

Meer over 'Schoolreis groep 1 en 2'
 • 30 mei 2018

Grote dag!

T G

Juf Tjitske is vandaag met Gerard getrouwd. 's Ochtends hebben we dit op school gevierd. Wat zien ze er prachtig uit! Veel geluk samen.

Meer over 'Grote dag!'
 • 18 mei 2018

Koningsspelen

koningsspelen

De kinderen hebben vandaag verschillende spellen op het kaatsveld gedaan tijdens de Koningsspelen. 

Meer over 'Koningsspelen'
 • 20 april 2018

Himmeldei

IMG 2550

Vandaag hebben de kinderen al het zwerfafval in het dorp opgeruimd. Himmeldei is een initiatief van stichting Groendoen.  Deze stichting organiseert in samenwerking met gemeente Súdwest-Fryslân elk jaar zo'n dag. Het doel van Himmeldei is om de steden, dorpen en wijken schoner te maken. Dit...

Meer over 'Himmeldei'
 • 19 april 2018

Vrolijk Pasen

pasen

De kinderen en de leerkrachten wensen iedereen fijne Paasdagen! 

Meer over 'Vrolijk Pasen'
 • 29 maart 2018

Grote Rekendag

rekendag

Vandaag hebben wij meegedaan aan De Grote Rekendag – De school als pakhuis. In groep 1, 2 en 3 hebben de kinderen spullen ingepakt, de kastindeling bekeken en spellen gedaan rondom sorteren en inpakken. De kinderen uit de middenbouw hebben een plattegrond gemaakt, gemeten hoeveel dozen er in...

Meer over 'Grote Rekendag'
 • 28 maart 2018

Beroepen II

IMG 03681

Ooooh, wat spannend. Er komt vandaag een politieagente bij ons in de klas. Niet omdat wij stout zijn, maar om te vertellen over het beroep 'politie'.

De kinderen mochten veel vragen stellen, een echt uniform aan en zelfs een rondje in een echte politieauto met zwaailicht en sirene. De hele dag is...

Meer over 'Beroepen II'
 • 22 maart 2018

Beroepen

IMG 2426

De mem fan Marije hat hjoed yn'e klasse ferteld oer har berop. Marije har âlders hawwe in camping yn Pingjum. Der hearre in hiel soad taken by, die't mei de bern bepraten binne. Fan't simmer sille wy dêr op besite.

Meer over 'Beroepen'
 • 16 maart 2018

Eerste peuter-kleuterochtend

Een spannende ochtend voor de peuters, zij mochten vandaag voor het eerst meedraaien in groep 1, 2 en 3. De kinderen van groep 1, 2 en 3 konden niet wachten, zij hadden er zoveel zin in! 

Vanaf nu vindt er elke maand één peuter-kleuterochtend plaats. Juf Tjitske begint met de kinderen in de kring. Tante Truus (juf Tjitske) komt langs om een activiteit met de kinderen te doen. Vervolgens gaan de peuters en de kleuters samen spelen in de hoeken. Voor het fruit eten leest juf Trynke interactief een prentenboek voor en als afsluiting van de ochtend gaan de peuters en de kleuters samen buiten...

Meer over 'Eerste peuter-kleuterochtend'
 • 07 maart 2018

Periode-afsluiting

IMG 2207

Een Olympische periode-afsluiting. 

Fijne vakantie!

Meer over 'Periode-afsluiting'
 • 23 februari 2018

Olympische Spelen

IMG 2192

De afgelopen 3 weken is er in de ateliers gewerkt rondom de Olympische Spelen. In het atelier drama hebben de leerlingen verschillende wintersporten uitgebeeld.

Meer over 'Olympische Spelen '
 • 22 februari 2018

Sneeuwpret

IMG 01591

Sneeuwballen gooien, sneeuwpoppen maken en lekker glijden... Dikke pret in de sneeuw!

Meer over 'Sneeuwpret'
 • 15 februari 2018

Verjaardag juf Etsje

XUMQ81491

Met z'n allen zingen voor juf Etsje, HIEPERDEPIEP... HOERA! Gefeliciteerd!

Meer over 'Verjaardag juf Etsje'
 • 02 februari 2018

#2018begjint

IMG 00661

Vandaag hebben we het lied Seis oere thús fan Nynke Laverman gezongen met alle kinderen van 'It Leech'. Het filmpje hiervan gaat vanmiddag om 12.00 online tijdens de opening van Culturele Hoofdstad 2018.

Honderden Friese schoolkinderenh zongen vrijdagmiddag het lied 'Seis oere thús'. Daarmee...

Meer over '#2018begjint'
 • 26 januari 2018

Feest bij de peuterspeelzaal

IMG 99741

Peuterspeelzaal ' De Penjumer Ulefeltsjes' had vandaag feest. Zij zijn vanaf nu officieel een tweetalige peuterspeelzaal. Alle kinderen van 'It Leech' waren aanwezig bij de onthulling van het mooie bordje dat op de muur is gekomen. Vervolgens hebben de kinderen van groep 1, 2 en 3 genoten van de...

Meer over 'Feest bij de peuterspeelzaal'
 • 17 januari 2018