Nieuws

Weer naar school

Weer naar school

Vakantie voorbij... Maandag 26 augustus gaan wij weer naar school. Op naar een nieuw schooljaar! Wij zijn er weer klaar voor! Jullie ook?

Meer over 'Weer naar school'
 • 22 augustus 2019

Fijne zomervakantie!

2016 07 vakantie 490x286

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie toe en tot maandag 26 augustus!

Meer over 'Fijne zomervakantie!'
 • 12 juli 2019

Periode-afsluiting en musical

gewoon super3

Wat hebben de kinderen vandaag geschitterd op het podium!

De kinderen van groep 1-3 hebben tijdens de periode-afsluiting gedanst, gezongen, gerapt en woorden bij letters opgenoemd. De kinderen van groep 4 hebben gezongen en een elfje voorgelezen.

De kinderen van groep 5-8 hebben een prachtige...

Meer over 'Periode-afsluiting en musical'
 • 09 juli 2019

De parels van Pingjum

FGEH62121

Wauw, wat een fantastische dagen hebben we gehad, de cultuur3daagse was een groot succes!

Voordat we van start gingen hebben de kinderen allemaal een tekening gemaakt over wat ze tegenkomen van huis naar school en is er in elke klas een woordweb gemaakt. Tijdens de opening, op dinsdag 2 juli,...

Meer over 'De parels van Pingjum'
 • 05 juli 2019

Modderdag 2019

modder

Vandaag hebben we voor de derde keer meegedaan aan Modderdag. Tijdens modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent.

De kinderen hebben een kunstwerk gemaakt met modder, gelopen over een blotevoetenpad, op de...

Meer over 'Modderdag 2019'
 • 27 juni 2019

Schoolreis groep 3 t/m 6

vlinder2

De kinderen gingen vandaag in auto's de Afsluitdijk over. Eerst hebben ze een speurtocht gedaan in Vlindorado in Waarland. Daarna mochten de kinderen lekker spelen in attractiepark De Goudvis in Maartensvlotbrug. Het was een prachtige dag met prachtig weer!

Meer over 'Schoolreis groep 3 t/m 6'
 • 18 juni 2019

Citytrip Amsterdam groep 7-8

amsterdam

Vandaag zijn de kinderen van groep 7-8 op citytrip naar Amsterdam geweest. Ze vertrokken in twee auto's naar Hoorn, vanuit daar ging de reis verder in de trein. De kinderen hebben gehopt in de hop-on hop-off bus en boot en hebben een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum. Na een lekkere lunch in...

Meer over 'Citytrip Amsterdam groep 7-8'
 • 14 juni 2019

Schoolreis groep 1 en 2

speeltuin

De kinderen van groep 1 en 2 hebben vandaag een fantastische dag gehad! We vertrokken om 9.00 uur met z'n allen naar Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum. De kinderen hebben hier de hele dag gespeeld. Lekker springen op de springkussens, glijden van een hele hoge glijbaan en over de kop gaan in...

Meer over 'Schoolreis groep 1 en 2'
 • 13 juni 2019

Koningsspelen

xkoningsspelen2019.png.pagespeed.ic . 4kksljhpu 1554825204 1

Vanochtend zijn we gestart met een lekker en gezond Koningsontbijt. Na het leggen van een goede bodem hebben de kinderen verschillende spelletjes op het kaatsveld gedaan, zoals: touwtrekken, fietsen op de BMX, eendjes vissen en voetballen in een pannakooi. De kinderen hebben allemaal een...

Meer over 'Koningsspelen'
 • 26 april 2019

Paasviering

paashaas goed

Na een heerlijke paaslunch (verzorgd door de OR) hebben de kinderen hun zelf versierde eieren gezocht. Na het zoeken van de paaseieren zijn de kinderen begonnen met een knutsel. En de paashaas was ook aanwezig, wat een feest!

Wij wensen iedereen fijne paasdagen toe!

Meer over 'Paasviering'
 • 18 april 2019

Metamorfose bruine kikker op It Leech

kikker

Kwaaaaaaaaaaaaaaaaaaak… Dit horen we nu nog niet, maar over een tijdje zullen de kikkervisjes die in de middenruimte staan uitgroeien tot echte kikkers.
We volgen op school de metamorfose van de bruine kikker. In de klas wordt hier geregeld aandacht aan besteed.

Benieuwd naar de metamorfose? Kom...

Meer over 'Metamorfose bruine kikker op It Leech'
 • 12 april 2019

Uit verhouding

Uit verhouding

Vandaag was er veel uit verhouding op school. Het thema van de Grote Rekendag 2019. De dag is geopend met een echte modeshow. De leerkrachten gingen uit verhouding over een verlichte catwalk. Een te grote bril met een te klein hoedje, een veel te groot tennisracket, een gewoon tennisracket...

Meer over 'Uit verhouding'
 • 03 april 2019

Happy spring!

primula

Met dank aan een ouder hebben de kinderen vandaag allemaal een primula meegekregen. Iedereen heeft het bakje zelf versierd, wat een vrolijkheid!

 

Meer over 'Happy spring!'
 • 29 maart 2019

Nationale Pannenkoekendag

pannenkoeken

De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben een prachtige en lekkere dag in woonzorgcentrum Aylva State in Witmarsum gehad. Ze hebben gezellig spelletjes met de bewoners gedaan en natuurlijk hebben de kinderen pannenkoeken gebakken. Daarna heeft iedereen lekker gesmuld!

Elk jaar vindt deze dag plaats op...

Meer over 'Nationale Pannenkoekendag '
 • 22 maart 2019

Himmeldei 2019

afval

Vandaag hebben wij voor het tweede jaar meegedaan aan Himmeldei. Op deze dag, die wordt georganiseerd door Groendoen, hebben we met de kinderen en een aantal vrijwilligers zwerfafval in Pingjum opgeruimd. Iedereen bedankt!

Meer over 'Himmeldei 2019'
 • 21 maart 2019

Open dag woensdag 20 maart

open 966315 960 720

Op woensdag 20 staat de deur van It Leech voor u open. U kunt tussen 8.15 uur en 12.00 uur een kijkje nemen in onze school. Iedereen is van harte welkom!

Meer over 'Open dag woensdag 20 maart'
 • 18 maart 2019

Hoog bezoek

JWdeV

Vandaag heeft de Jannewietske de Vries, burgemeester van Súdwest-Fryslân, een bezoek gebracht aan Pingjum. Ze heeft bij ons op school in elke klas een spel gedaan of een gesprek gevoerd. Als afsluiting hebben we met z'n allen een lied voor de burgemeester gezongen. 

Foto 27/9/2018 de...

Meer over 'Hoog bezoek'
 • 14 maart 2019

Nationaal Spoorweg Museum Sneek

modelspoormuseum

Vandaag hebben we met alle kinderen een bezoek gebracht aan het Nationaal Spoorweg Museum in Sneek. De kinderen hebben verschillende soorten modeltreinen bekeken, modeltreinen laten rijden, zelf een eigen treinspoor gemaakt en we mochten zelfs een kijkje nemen op de bouwzolder, waar alle...

Meer over 'Nationaal Spoorweg Museum Sneek'
 • 27 februari 2019

Code WIT

Sneeuwpret op It Leech

De eerste sneeuw is gevallen. Een mooi wit schoolplein! Gaat de winterpret dan toch echt beginnen? Op It Leech weten de kinderen er wel raad mee.

Meer over 'Code WIT'
 • 22 januari 2019

Schoenmaatjes

IMG 18401

Dit schooljaar hebben we meegedaan aan Schoenmaatjes van Edukans. De kinderen hebben in tweetallen een schoenendoos versierd. De ouders hebben samen met de kinderen spullen ingeleverd voor in de dozen. Er zat van alles bij, zoals washandjes, zeep, tandpasta, tandenborstels en veel verschillende...

Meer over 'Schoenmaatjes'
 • 19 december 2018

Sinterklaas

sint camper

Wat hebben de kinderen vandaag weer genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Vanochtend hebben we Sinterklaas wakker gezongen bij zijn camper. Na een zoektocht door het dorp vonden we deze net buiten het dorp. Na de wandeling met z'n allen naar school hebben alle groepen en klein...

Meer over 'Sinterklaas'
 • 05 december 2018

Oh kom er eens kijken...

IMG 17251

Na het zingen van een paar mooie sinterklaasliedjes en het zetten van de schoen gingen de kinderen vandaag allemaal ietwat zenuwachtig naar huis. Zou Sinterklaas vannacht It Leech wel kunnen vinden? Er is prachtig gezongen, er zit een peen voor Amerigo in een schoen en hier op school zitten...

Meer over 'Oh kom er eens kijken...'
 • 28 november 2018

Sinterklaas

sint in school

Toen de kinderen vanochtend op school kwamen was het prachtig versierd. De OR heeft zich weer goed ingezet om het sfeervol te maken. De komende weken werken we rondom dit thema en op 5 december brengt Sinterklaas een bezoek aan It Leech. 

Meer over 'Sinterklaas'
 • 19 november 2018

Nationaal Schoolontbijt

IMG 16071

Wij zijn er klaar voor, vandaag gaan we weer met z'n allen ontbijten op school. Elk jaar in november doen wij samen met vele andere scholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. 

Meer over 'Nationaal Schoolontbijt'
 • 09 november 2018

Tuinkers kweken

IMG 15721

Vandaag hebben de kinderen tuinkers gekweekt voor het schoolontbijt op vrijdag. Dit is lekker op een stukje brood met kaas of in de yoghurt. 

Meer over 'Tuinkers kweken'
 • 05 november 2018

Periode-afsluiting

IMG 15411

Vandaag is de Kinderboekenweek afgesloten met de periode-afsluiting. Alle kinderen hebben geschitterd op het "podium" en het thema was natuurlijk... VRIENDSCHAP!

Ook zijn de Gouden Griffel, het Gouden Penseel en de Gouden Microfoon uitgereikt. Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe. 

Meer over 'Periode-afsluiting'
 • 19 oktober 2018

Ateliers

atelier

Een enthousiaste ouder heeft de afgelopen 5 weken op donderdag met de kinderen allemaal lekkernijen gemaakt. Tijdens dit atelier hebben de kinderen kennisgemaakt met patisserie. Heerlijke apfelstudel, snoezige soesjes, lekkere bonbons, mooie cupcakes en smeuïge toetjes waren het eindresultaat. 

Meer over 'Ateliers'
 • 18 oktober 2018

Voorstelling FRETS!

FRETS

Vandaag hebben de kinderen, samen met de kinderen van De Populier uit Makkum, genoten van een voorstelling van FRETS! De onderbouw heeft gekeken naar Freon skip, een voorstelling over drie vrienden die samen de zee op gaan. De bovenbouw heeft gekeken naar Hoogtevrees - Als ik groter ben dan...

Meer over 'Voorstelling FRETS!'
 • 12 oktober 2018

Kunstwerk Gouden Weken

kunstwerk gw 1819

Elk jaar wordt er door alle kinderen een gezamenlijk kunstwerk gemaakt. Dit jaar mochten kinderen een stuk hout versieren met verschillende materialen en deze stukken zijn daarna als puzzel in elkaar gezet. Een prachtig en kleurrijk resultaat!

Meer over 'Kunstwerk Gouden Weken'
 • 11 oktober 2018

Opening Kinderboekenweek 2018

IMG 14611

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap - Kom erbij! De kinderen kwamen vandaag binnen door een heuse vriendschapsboog en zagen allemaal verschillende soorten voetstappen naar de thematafel gaan. Want, voor iedereen geldt natuurlijk.... KOM ERBIJ! Tijdens de opening hebben de...

Meer over 'Opening Kinderboekenweek 2018'
 • 03 oktober 2018

Start schooljaar

IMG 13571

We zijn het nieuwe schooljaar allemaal weer vol energie begonnen. We starten elk jaar met de Gouden Weken. Tijdens deze weken worden er leuke groepsspellen gedaan en lessen gemaakt. Dit jaar gaan we ook met de B-bots werken, naar het Modelspoormuseum en werken we met het materiaal uit de...

Meer over 'Start schooljaar'
 • 05 september 2018