Kinderboekenweek

• 01 oktober 2020
kastelen 1

Gisteren hebben de leerkrachten de Kinderboekenweek 2020 geopend met een kort toneelstukje.
Het toneelstukje ging over Christoffel Columbus die de opdracht van de koning kreeg om India te ontdekken per boot. Onderweg kwam hij langs een prinses die opgesloten zat in een kasteel en in de jungle schrok hij van een dinosaurus. Na een aantal weken had Columbus India nog steeds niet gevonden en begon hij de hoop al bijna op te geven. Tot hij op een nacht in de verte vreemde geluiden hoorde. Uiteindelijk had Christoffel Columbus alsnog India gevonden.

De onderbouw werkt gedurende de Kinderboekenweek aan het thema ridders/prinsessen en kastelen. De poppenhoek is veranderd in een kasteel en voor het lokaal is een brug.
De middenbouw werkt aan het thema draken/dinosaurussen. De taallessen worden gegeven in het thema, er is een thematafel en de leerlingen hebben zelf spullen meegenomen die erbij horen.
De bovenbouw werkt aan het thema ontdekkingsreizigers. Ze zijn in de boeken op zoek naar welke ontdekkingsreizigers er allemaal waren en bereiden een presentatie voor.
Gezamenlijk werken we aan het thema indianen. Vanmiddag is er een start gemaakt met het maken van een totempaal en een tipi.